Киоун: Йозил трябва да се стегне


И. Ангелов

Киоун: Йозил трябва да се стегне

Бившият защитник на Арсенал Мартин Киоун даде мнението си за статуса на Месут Йозил в отбора, след като той изпадна в немилост в последната година. Йозил има 254 мача с Арсенал след идването си от Реал Мадрид, като той вкара 44 гола и направи 77 асистенции. При ръководството на Унай Емери обаче Йозил загуби мястото си с обяснението за липса на принос към защитата и лоша форма.

След като Емери загуби работата си през ноември, Микел Артета първоначално върна Йозил в състава, но видно това приключи отново този сезон, когато Йозил навлезе в последната година от договора си.

"Човек предполага, че Артета му е дал възможност и е останал недоволен от показаната работна етика. Той не е човек, от когото другите могат да се учат. Аз наистина мисля, че той има добро сърце, заради това, което прави за благотворителност, но когато той отказа да намали с тези проценти заплатата си и това ще афектира всички останали, аз не мисля, че това е правилно. Той трябва да се стегне.

"Ако помислим за парите, които той струва на Арсенал - 18 милиона лири на година. Това е равно на лихвите, които Арсенал плащаше по заема за стадион "Емирейтс". Те трябва да намалят загубите си и да го махнат. Това ще прати съобщение на групата, ще създаде нова култура, и ще позволи да продължат напред. В момента ситуацията не е здравословна.

"Никой няма да е щастлив от това защото никой не иска да види как Йозил напуска. Искаме той да играе футбол, но в момента най-добрата опция е той да напусне тихомълком. Може да е фантастичен другаде. Той трябва да погледне себе си в момента, а не вярвам, че го прави. 

"Няма ли достатъчно събрани пари в банката вече? Кариерите ни са кратки и той ще погледне един ден назад и ще види, че не му е било позволено да играе, но той не положи никакви усилия да промени това."

  Сподели
286