Астън Вила вкара 7 на разграден Ливърпул


И. Ангелов

Астън Вила вкара 7 на разграден Ливърпул

Астън Вила прие Ливърпул за срещата от четвъртия кръг на английската Висша лига. Днес на "Вила Парк" домакините владееха топката под 30% от времето, но това не попречи те да унижат съперника с резултат от 7:2, като новото попълнение Баркли се разписа, Грелиш вкара два, а Уоткинс оформи хетрик.

Още в 4-ата минута Адриан при подаване към Гомес в защитата на Ливърпул прати топката директно в Джак Грелиш, който намери Уоткинс срещу вратаря и това бе 1:0. В 22-ата минута отново Грелиш изведе по лявото крило Уоткинс, той навлезе диагонално и прати топката в далечния ъгъл на Адриан за 2:0.

В 33-ата минута Салах върна гол когато избита в полето топка попадна на волето му за 2:1. В 35-ата минута след корнер и избита топка от полето на Ливърпул, МакГин стреля от воле, топката се удари в Дайк и заблуди Адриан за 3:1.

4 минути след това Уоткинс вкара хетрика си когато след статично положение топката попадна в Трезеге, той центрира към главата на Уоткинс и това бе 4:1. 

В 55-ата минута Джак Грелиш и Рос Баркли с много къси подавания обезличиха защитата на гостите, а за капак Баркли с феноменален удар право в сглобката вкара красиво за 5:1. 5 минути след това за 5:2 Фирмино изведе Салах на дъгата и той стреля силно в ъгъла на вратаря.

В 66-ата минута Уоткинс намери Грелиш на границата на наказателното поле, той стреля, топката се отклони в защитник и отново заблуди Адриан за 6:2. Крайното 7:2 оформи отново Грелиш след дълго подаване на МакГин, с което Гомес не се справи и десетката на Вила остана сам срещу вратаря.

  Сподели
505