Рууни: За 100 милиона по-добре Кейн, а не Санчо


И. Ангелов

Рууни: За 100 милиона по-добре Кейн, а не Санчо

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни даде мнението си за трансферната сага между клуба и Борусия Дортмунд за Джейдън Санчо. Рууни обаче вярва, че за сумата, която се представя в медиите, "червените дяволи" по-добре да помислят за централен нападател като Хари Кейн.

"Джейдън Санчо е топ играч, но за мен е странно, че той се обяви като основна трансферна цел на Манчестър Юнайтед. Защо да плащаш 100 милиона лири за някоко, като вече имаш подобен талант в отбора?

"Юнайтед има Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал, и къде ще остане Мейсън Гринууд като дойде Санчо? Те играят на една позиция и са на близка възраст. 

"Аз бих дал тези 100 милиона за Хари Кейн. Да, измъкване на Кейн от Тотнъм ще е трудно, може би невъзможно, но Юнайтед е клуб, който винаги трябва да полага усилия за да привлича най-добрите и Кейн е точно това, от което Оле Гунар Солскяер има нужда. Точно като Ерлинг Холанд, който Юнайтед пропусна миналата година - истински номер 9.

"Един Кейн или Холанд, или човек като Роберт Левандовски ще даде човек на Рашфорд или Марсиал, с който да играят и те ще имат свобода за различни зони, ще могат да поемат топката и да преминават хората си, без да им тежи отговорността да трябва и да вкарат след това.

"Ще е по-добре и за Кейн когато Юнайтед има типична 9-ка, защото той ще се учи от тях, както аз се учех от Рууд ван Нистелрой. Разбира се, има различни начини да играеш в тази позиция и Ливърпул използва брилянтно Роберто Фирмино като фалшива деветка. 

"Чудя се дали решението за Солскяер е диамант в средата с Бруно Фернандеш на върха му и Марсиал и Рашфорд на фланговете, където да се използва скоростта им, както Мохамед Салах и Садио Мане."

Манчестър Юнайтед се изправя срещу Кейн във Висшата лига днес на "Олд Трафорд", когато тимът посреща Тотнъм.

  Сподели
129