Евертън вкара 4 и надви Брайтън


И. Ангелов

Евертън вкара 4 и надви Брайтън

Евертън прие Брайтън в срещата от четвъртия кръг на английската Висша лига. Днес на "Гудисън Парк" домакините спечелиха с 4:2 без особени затруднения, като головете вкараха Калвърт-Люин, Мина и Хамес на два пъти за "карамелите".

В 16-ата минута резултатът бе открит когато от трудна позиция Гилфи Сигурдсон успя да центрира на главата на Доминик Калвърт-Люин за 1:0. Нападателят стана първият англичанин, който вкарва в 4 поредни мача за Евертън от Франсис Джефърс през 2000 г.

В 25-ата минута Ришарлисон напусна с контузия и в игра Анчелоти включи Алекс Айуоби. В 41-ата минута гостите стигнаха до изравняване когато една наглед лесна топка бе изпусната от Пикфорд, и Мопей реализира за 1:1. Преди почивката обаче Евертън върна аванса си когато след статично положение Хамес центрира на главата на Джери Мина за 2:1.

В 52-ата минута самият Хамес вкара след подаване от ляво на Айуоби на празна врата - 3:1. В 70-ата минута Хамес вкара отново, и то по същия начин, но този път от ляво му центрира Дукуре за 4:1.

Крайното 4:2 оформи Иве Бисума с красиво изпълнение, когато той получи висока топка на дъгата, овладя на гърди и от воле прати топката далеч от Пикфорд.

  Сподели
354