Жозе: Спечелих всичко възможно с Ман Юнайтед


И. Ангелов

Жозе: Спечелих всичко възможно с Ман Юнайтед

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо настоя, че е спечелил всичко с Манчестър Юнайтед, ако се вземат предвид условията, при които е работил. Моуриньо прекара 2 и половина сезона на "Олд Трафорд" преди уволнението си през декември, 2018 г. В периода той спечели Купата на лигата, Лига Европа и Къмюнити Шийлд, като завърши на второ място във Висшата лига и ФА Къп през 2017-18 г.

"Феновете, те знаят, че дадох всичко, което можах. Аз спечелих всичко, което беше възможно да бъде спечелено. Аз не спечелих това, което не беше възможно да спечеля. Дадох всичко, дадох живота си на клуба и професионализма си, както винаги правя.

"Намерих много приятели до живот, много изумителни хора има в този клуб. Аз имам само добро чувство към тях, и няма да го забравя в тези 90 минути. Те искат да спечелят, аз искам да спечеля, това е футболът.

"Отмъщение? Аз спечелих толкова много пъти на "Олд Трафорд" като треньор и като треньор на противник. Отмъщение за какво? Никой не ме е третирал лошо там, всеки беше мил с мен".

В петък Тотнъм подписа с нов нападател в лицето на Карлос Винисиус под наем от Бенфика, който има и опция за закупуване от 41 милиона лири в края на сезона. Винисиус е последният от редица нови - Гарет Бейл, Серхио Регилон, Мат Дохърти, Пиер-Емил Хьойберг и Джо Харт.

"Трансферният прозорец върви в две посоки и е възможно да позволим на някои хора да си тръгнат. Може да дадем шанс и на някои млади играчи да излязат за да получат опит. Със сигурност няма да задържим прекалено голям брой играчи. Аз обичайно работя със състав от 22 човека, плюс вратарите, и ние няма да сме далеч от това число."

  Сподели
418