Челси успя да се върне след 3 гола от УБА


И. Ангелов

Челси успя да се върне след 3 гола от УБА

Уест Бромич Албиън прие Челси в мач от третия кръг на английската Висша лига. Днес на "Дъ Хоутърнс" домакините проведоха изключително първо полувреме, в което поведоха с 3 гола, но Челси показа характер след почивката и опита да се върне, докарвайки резултата до 3:3 в добавеното време на срещата.

Само след 4 минути игра днес след дълго подаване, което Алонсо лесно трябваше да изчисти, той сбърка и подаде на Перейра от противниковия отбор, крилото напредна и намери Калъм Робинсън през защитата за 1:0. Последваха две големи положения пред Ейбрахам в 12-ата минута, и пред Вернер в 15-ата, който нацели греда.

В 25-ата минута обаче след нова грешка в защита, Калъм Робинсън отне от краката на Тиаго Силва, напредна и сам срещу Кабалеро оформи 2:0. 2 минути след това от статична топка Фърлонг намери Кайл Бартли на втора греда за нисък удар в далечния ъгъл и 3:0.

На почивката Лампард замени Маркъс Алонсо и Матео Ковачич с Азпиликуета и Хъдсън-Одой. В 55-ата минута Челси отговори с гол за 2:1 от Мейсън Маунт, който беше от дистанция с външен фалц след подаване именно на Азпиликуета. Втората резерва Одой пък реализира в 70-ата минута след добра атака на Вернер, Хаверц и нападателя, който завърши с нисък удар от позиция в наказателното поле за 2:0.

До края Лампард включи и Жиру в игра за Тиаго Силва, Челси владееше повече топката, но трябваше да стигне чак до 93-ата минута, когато Вернер отново нацели горната греда, а в последващия корнер Маунт стреля от ъгъл, вратарят изби на пътя на Тами Ейбрахам и той довкара за 3:3.

  Сподели
322