Евертън с труден успех над Палас


И. Ангелов

Евертън с труден успех над Палас

Кристъл Палас прие Евертън в срещата от третия кръг на английската Висша лига. На "Селхърст Парк" днес гостите спечелиха с 2:1 след голове от Доминик Калвърт-Люин и Ришарлисон от дузпа. С попадението си Люин води листата на реализаторите за сезона с 5 гола, 1 над Сон от Тотнъм.

В 10-ата минута днес Калвърт-Люин сложи край на една добра атака на Хамес Родригес и Коулман, в която те размениха пасове и накрая защитникът намери английския нападател на дузпата за 1:0. Така младокът стана и първият нападател с голове в първите 3 срещи за сезона за Евертън от Стивън Нейсмит през 2014 г. насам. 

В 26-ата минута Кристъл Палас върна гол чрез Чейху Кояте, който се извиси при подаване на Таунсенд и вкара с глава за 1:1. В 38-ата минута след ВАР преглед бе отсъдена дузпа за гостите когато Лука Дин опита да изведе Ришарлисон в полето, но топката срещна ръката на Уорд. Ришарлисон застана зад бялата точка и вкара за 2:1.

Във второто полувреме Палас надигра съперника по всички показатели, владееше повече топката и създаваше редица положения, но гостите издържаха и съхраниха резултата.

  Сподели
284