Клоп обясни защо пусна Тиаго


Н. Гавазов

Клоп обясни защо пусна Тиаго

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обясни защо не се поколеба да пусне новото попълнение  Тиаго Алкантара по време на почивката срещу Челси в среща от първия кръг на Висшата лига на Англия.

Подобно на Франк Лампард, германският специалист  признава, че червеният картон на защитника на "сините" Андреас Кристенсен в края на първото полувреме е повратна точка в мача от Висшата лига в неделя на "Стамфорд Бридж".

Пристигайки в съблекалнята за почивка, Клоп научи, че капитанът му Джордан Хендерсън е леко контузен, а това накара Юрген веднага да реши да пусне Тиаго, който направи 75 точни подавания за 45 минути - 16 повече от всеки играч на Челси в целия мач. ...

Клоп похвали отбора си след победата с 2:0 и нарече деня "перфектен".

"Хареса ми начинът, по който играчите се опитваха да намерят решения. Хареса ми как реагираха на този труден мач. Те вече играеха добре и по време на почивката щях да направя много позитивна реч и да покажа няколко снимки, за да може отделни неща да се правят по различен начин.

Трябваше да се движим по-бързо, да си подаваме по-бързо, да подаваме по-лесно и т.н. Но след това имаше червен картон, който, както знаете, промени играта.

Когато стигнахме до съблекалнята, Хендо каза, че може би е получил натъртване, но иска да продължи да играе. Казах: "Не, няма да рискуваме".

Трябваше да решим кой да го замести и избрахме Тиаго, защото срещу 10 играчи, без дори да тренира с нас, той е почти идеалният футболист за тази позиция, както бих казал.

Всичко, което направи днес, бе напълно естествено за него. Не всичко е перфектно, но разбира се играта му в пас е нещо естествено за него. Това е добро, много добро, славно.

Запазихме вратата си суха, Али спаси дузпата, Тиаго направи своя дебют. Ако Хендо няма абсолютно нищо, тогава това е идеален ден", заяви  Клоп.

  Сподели
257