МакАтиър: Вайналдум има един трансфер в кариерата си


И. Ангелов

МакАтиър: Вайналдум има един трансфер в кариерата си

Бившият полузащитник на Ливърпул Джейсън МакАтиър обяви, че разбира ако Жоржиньо Вайналдум е разкъсван от мислите дали да продължи с клуба или да премине в Барселона, където е желан от новия наставник Роналд Куман. Според иконата на "червените" холандецът има само още един голям трансфер в кариерата си заради възрастта си, но той се надява този преход да не се осъществи.

"Аз бих искал да остане. Той е един от тези играчи, в които Юрген Клоп вижда като първи избор когато мисли за състав. Той работи много здраво - може би не вкарва толкова, колкото бихме искали, но върши работата в полузащита, където е моторът. 

"Полузащитниците от неговия тип печелят много влизания и пресичат топката, след това подават на хората, които нараняват съперника, а това са тройката нападатели. 

"Тиаго може би е по-креативен от всеки друг, който се намира в отбора, и ще има място за него, защото отборите обичайно се затварят. Отборите ще задават въпроси на Ливърпул, който ще трябва да ги съкруши и да опита да създаде нещо, така че Тиаго ще играе в такива срещи.

"Джини не става по-млад и догодина свършва договорът му. От гледна точка на играча, Роналд Куман влезе в Барселона и той познава Джини много добре от национала на Холандия. Той спечели и всичко с Ливърпул, а сега и възрастта е фактор. Агентът му вероятно му казва 'Имаш само един голям ход в кариерата си до края - това е Барселона'. Те вероятно ще увеличат и заплатата му.

"Той е разкъсван в момента. Той не иска да напуска Мърсисайд, но офертата на масата от Ливърпул вероятно не отговаря на очакванията му."

  Сподели
326