Евертън с резултатна победа над УБА (видео)


И. Ангелов

Евертън с резултатна победа над УБА (видео)

Евертън прие Уест Бромич Албиън в срещата от втория кръг на английската Висша лига. Днес домакините се справиха с 5:2 със своя противник, който игра едно полувреме с човек по-малко. В срещата блестяха Ришарлисон и Хамес Родригес, който откри сметката си за новия отбор, а Доминик Калвърт-Люин реализира първия хетрик в кариерата си.

Първата половина на срещата Евертън владееше почти еднолично топката, но с бързи контри гостите организираха повече атаки от домакините. В 10-ата минута Диангана напредна непритесняван от защитата на "карамелите", достигна до дъгата и стреля силно през Пикфорд за 1:0.

В 22-ата минута Ливърмор отправи опасен удар от позиция в полето на Евертън, но страничната греда спаси Пикфорд от нов гол. В 31-ата минута домакините изравниха след атрактивен гол на Калвърт-Люин с пета за 1:1.

Точно преди почивката Хамес Родригес обърна резултата с удар извън наказателното поле за 2:1 след подаване на Ришарлисон. Малко след това Киеран Гибс бе изгонен, а след като мениджъра на гостите Славен Билич поиска обяснение от съдията, той също получи червен картон.

След почивката УБА изравни в 47-ата минута когато Матеус Перейра изпълни перфектен пряк-свободен удар от добра дистанция за 2:2. 

В 54-ата минута след подаване от статична ситуация на Дин, Ришарлисон стреля, и избитата от вратаря топка довкара Майкъл Кийн за 3:2. Последва нова асистенция за Ришарлисон когато от ляво той пусна ниска топка за Калвърт-Люин за 4:2. 

В 66-ата минута от пряк-свободен удар до дъгата Дин изпълни добре, но горната греда го лиши от гол. Само малко след това Хамес намери Калвърт-Люин за финалното 5:2. Люин се превърна в първия играч на Евертън с хетрик в лигата от Уейн Рууни през ноември 2017 г. срещу Уест Хем Юнайтед.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
474