Киоун: Оба може да е легенда, но не като Анри и Райт


И. Ангелов

Киоун: Оба може да е легенда, но не като Анри и Райт

Бившият защитник на Арсенал Мартин Киоун даде мнението си за нападателя Пиер-Емерик Обамеянг, който според него ще се затрудни в това да достигне статута на Тиери Анри или Иан Райт, но може да се впише в историята на клуба като легенда. Вчера габонецът подписа нов договор за още 3 години с клуба, и ще може да подобри вече впечатляващия си рекорд.

Обамеянг има цели 72 гола в само 111 срещи, но все още е далеч от броя попадения на Райт (185) и Анри (228):

"Обамеянг обича да играе там и иска да е легенда в бъдещето. Защо не? Той е на 31 години и отказа на Барселона за да остане тук. Аз мисля, че това ви казва колко много обича този клуб и какво иска да постигне. Ако те спечелят Висшата лига в следващите 3 години той със сигурност ще стане легенда и ще е голяма част от това.

"Гледаме статистиката и той няма да се доближи до Анри, и не съм сигурен дали би стигнал Райт. Но той върви по този път. Аз гледах преди дни видео на Иан Райт и той изглеждаше много смирен по време на интервютата си. Той изглеждаше истински и честен. Това ти казва нещо за клуба - това е огромен клуб. Аз ще обичам този клуб докато умра.

"Това се вижда в начина, по който той играе. Той поема отговорност и няма страх пред вратата. Той обича това и защо би искал да отиде другаде? Кой казва, че не може да изпълни мечтите си при Артета? Някой предполагал ли е в последните години, че ще стигнат до ФА Къп? Щяхте ли да повярвате ако ви кажат как ще бият Ман Сити, Челси и Ливърпул за 3 седмици? И след това гледаме и началото на този сезон.

"Обамеянг е убеден от Артета и мисля, че това са много добри новини, на първо място за феновете, които сега имат мениджър, който работи и обръща съдбата на клуба. Това е огромно постижение."

  Сподели
105