Вернер: Искам да покажа, че Турбо Тимо ми подхожда


Н. Гавазов

Вернер: Искам да покажа, че Турбо Тимо ми подхожда

Нападателят на Челси Тимо Вернер си спечели прякора Турбо Тимо по време на игралната си кариера в Германия. Той обясни как десетилетия тренировки му позволяват да развие толкова много скоростта си.

"Турбо Тимо не е най-лошият псевдоним и се надявам да мога да покажа, че ми подхожда. Да бъда бърз наистина е добре за мен, защото ми дава много възможности в играта, където мога да вкарвам голове, където мога да създавам шансове за отбора и други играчи", заяви Тимо.

В дебюта си във Висшата лига срещу Брайтън (3-1), 24-годишният нападател показа най-бързата скорост сред играчите на Челси, като набра 33,38 км / ч при едно от ускоренията.

"Баща ми винаги е искал да бъда бърз и да изграждам мускули, докато тичам  по хълмовете. Това много ми помогна  с фитнеса и силата за мачовете. Не изникна от нищото, но разбира се, че  не хълмовете ми дадоха скоростта, а повече размишления за това как тренирам и работя усилено.

В началото на кариерата си, когато бях на 9-10 години, имахме много турнири, където играехме на терена или в залата. За децата това бе като получаване на бонбони за постигане на всяка цел, само че бяха пари, но много малка сума.

Ако вкарам 10 гола, получавам 10 евро, което означаваше много бонбони! Усетих го като дете. Баща ми се шегуваше, че след това съм придобил  чувство на любов към головете", заяви Вернер.

  Сподели
302