Американци се опитват да купят Уест Хем


Н. Гавазов

Американци се опитват да купят Уест Хем

Консорциум от американски инвеститори получи отказ от предложението си да купи Уест Хем от Дейвид Голд и Дейвид Съливан.

Голд и Съливан притежават Уест Хем от 2010 г., но непрекъснато предизвикват раздразнение сред феновете на своя клуб, откакто "чуковете" се преместиха на Лондонския стадион през 2016 г.

През този трансферен прозорец двамата Дейвид не подкрепиха третия, като не купиха нито един футболист за мениджъра Дейвид Мойс, а в същото време продадоха талантливия възпитаник Грейди Дианган на Уест Бром, което вбеси феновете.

Според The ​​Guardian, ерата на Голд и Съливан може скоро да приключи. Още през първата седмица на август те получиха предложение за своя клуб от неназовани бизнесмени, които инвестират в спорта в родината си в САЩ.

Потенциалните купувачи предложиха 350 милиона паунда за Уест Хем, въз основа на оценката на саудитците за Нюкасъл, същите 300 милиона паунда плюс премия от 50 милиона паунда за по-добро местоположение.

71-годишният Съливан, който е собственик на 51,5% от Уест Хем, каза не, но се очаква американците да се върнат скоро с подобрена оферта.

За разлика от Съливан, Голд с 35,1% дял е отворен да позволи на американците да се присъединят към клуба като миноритарен акционер, но влиянието на бизнесмена в Западен Лондон е слабо и едва ли думата му ще бъде чута.

  Сподели
76