Торес: Собствениците на Ливърпул много лъжеха


Н. Гавазов

Торес: Собствениците на Ливърпул много лъжеха

Бившият нападател на националния отбор на Испания Фернандо Торес обясни преминаването си през 2011 г. от Ливърпул в Челси.

"Наистина бях щастлив в Ливърпул, но ако си спомняте, по това време клубът се готвеше да ме продаде и това бе много трудна ситуация. Те продадоха всичките си най-добри играчи. Хавиер Масчерано напусна, Хаби Алонсо напусна, мениджърът Рафаел Бенитес напусна и те започнаха да привличат млади играчи. Биха им били необходими пет, шест, седем години, за да изградят отново печеливш отбор.

За съжаление, собствениците на Ливърпул много лъжеха по това време и в крайна сметка трябваше да намеря своя път, който бе Челси, защото мислех, че това ще бъде отборът, който ще ми предложи шанса да печеля трофеи", заяви Торес.

35-годишният Торес игра  за Атлетико, Ливърпул, Челси, Милан и Саган Тосу. Той има 110 мача за испанския национален отбор и вкара 38 гола за ла Фурия. Торес спечели  Шампионска лига и Лига Европа с Челси, както и Лига Европа с Атлетико. Той е двукратен европейски шампион, световен шампион през 2010г.

  Сподели
221