Лампард: Много съм доволен от Кепа


Н. Гавазов

Лампард: Много съм доволен от Кепа

Мениджърът на Челси Франк Лампард изрази подкрепата си  за своя вратар Кепа Арисабалага след победата с 3:1 над Брайтън в мач от стартовия кръг на Висшата лига на Англия.

Краят на миналия сезон даде основателна причина да се предположи, че Лампард окончателно  е разочарован от Кепа, който по надеждност между гредите зае 94-то място от всички вратари на Стария континент. Намерението на "сините"  да купят Едуар Менди от Рен само засили това усещане.

Лампард обаче довери на Арисабалага последния рубеж в мача с Брайтън. Испанецът не "изневери" на себе си - той пропусна гол от втория удар към вратата си. Франк обаче няма никакви претенции към най-скъпия страж в света.

"Много съм доволен от Кепа. Предвид удара, не съм сигурен дали и аз самият бих могъл да се справя по-добре. Видях обаче повече увереност в играта му. Кепа е тук, той е нашият вратар и съм доволен от него. Ако привлечем нов, за да наложим конкуренция, значи ще има конкуренция.  Това е естествено за Челси и подобно нещо трябва да има на всички позиции в отбора", заяви Лампард.

Франк оцени и дебюта на нападателя Тимо Вернер, който спечели дузпа в мача.

"Много съм доволен от Тимо. Когато говорим за Тимо, знаем какви качества той добавя към отбора.

Видяхме скоростта му в ситуацията с дузпата. Той и друг път е показвал своята скорост, а също така е показвал и други качества. Той ще бъде голяма заплаха за нашите съперници, Тимо е много мобилен централен нападател, който може да ни бъде много полезен.

Това бе много добре. Тимо е един от онези, които изиграха няколко предсезонни мача и леко набра форма, а това се видя тази вечер. Той получи натъртване, когато получи дузпата, но се надяваме, че травмата не е сериозна и става дума за лек отток", каза още мениджърът на Челси.

  Сподели
306