Челси победи на гости в Брайтън


И. Ангелов

Челси победи на гости в Брайтън

Брайтън посрещна Челси в срещата от първия кръг на английската Висша лига за двата отбора. Днес на "АМЕКС Стейдиъм" гостите спечелиха с 3:1 след голове от Жоржиньо, Райс Джеймс и Курт Зума. Новото попълнение Тимо Вернер спечели дузпата за първия гол в мача, а дебют получи и Кай Хаверц за тима на Франк Лампард.

В първите 20 минути на срещата гостите не бяха стигнали до удар, а новите имена в тима не бяха замесени изобщо. В 21-ата минута обаче Вернер спечели дузпа срещу вратаря Райън, която Жоржиньо реализира. Халфът е вкарал и 8-те си дузпи за Челси, които е бил в редовно време.

До почивката Брайтън владееше повече топката и отправи повече удари от противника (7-4). В самия край на първата част обаче отново близо до гол бе Вернер. 

Второто полувреме започна много агресивно за Брайтън, който стигна и до 1:1 в 54-ата минута, когато Тарик Лампти предостави топката на ръба на наказателното поле за Тросар, който с фалцов удар намери далечния ъгъл на Кепа за гола. 

Моментално в следващата атака Жоржиньо намери Джеймс на стрелкова позиция от далечна дистанция, и десният бранител отправи безпощаден удар право в ъгъла на вратата на Райън за 2:1. Последва голямо положение в 59-ата минута за домакините когато Тросар намери Дънк на втора греда, но на празна врата той пропусна. 

В 66-ата минута при корнер Джеймс асистира на Зума за 3:1, като централният защитник не стреля силно, но хвана Райън в крачна за попадението, като имаше и рикушет. 

  Сподели
275