Ливърпул и Лийдс откриха с исторически мач


И. Ангелов

Ливърпул и Лийдс откриха с исторически мач

Ливърпул посрещна Лийдс Юнайтед в срещата от първия кръг на английската Висша лига. Днес гостите на Марсело Биелса показаха изключителни неща, като на 3 пъти се върнаха след изоставащ резултат, но две дузпи за домакините и хетрик на Мохамед Салах донесоха победата с 4:3 за шампиона в крайна сметка.

Още в 3-ата минута Салах си спечели дузпа когато стреля в полето и Кох спря топката с ръка. От бялата точка египтянинът стреля мощно в средата за 1:0. 

В 9-ата минута Лийдс пострада от отменен гол поради засада когато Коста вкара през Алисон. Все пак гостите изравниха след изключително подаване на Калвин Филипс за Харисън, който овладя през Арнолд и навлезе към полето, стреляйки в близкия ъгъл за 1:1.

В 20-ата минута Робертсън изпълни корнер на главата на Ван Дайк и това бе 2:1 за Ливърпул. В 30-ата минута една лесна топка в защита бе сбъркана обаче от Ван Дайк и Патрик Бамфорд се възползва като копна над Алисон за 2:2.

Само след 3 минути при центриране на Робертсън в полето Стюих изби топката, но тя бе овладяна на ръба на наказателното поле от Салах, и с нов мощен удар право в сглобката той направи резултата 3:2.

След паузата Лийдс надиграваше съперника и владееше повече, като в 58-ата минута Харисън отново прехвърли Алисон за още един отменен гол. В 66-ата минута Елдер Коща центрира в полето за включилия се Клих, който овладя и с прецизно воле матира Алисон за 3:3. 

Това отново изпрати Ливърпул в атака. Тимът вкара чрез Ван Дайк в 79-ата минута, но голът бе отменен поради нарушение в ситуацията. В 87-ата минута новото попълнение на Лийдс Родриго повали Фабиньо в полето и това бе втора дузпа, от която Салах оформи хетрика си и 4:3.

  Сподели
281