Артета: Изумен съм от желанието на Вилиан


И. Ангелов

Артета: Изумен съм от желанието на Вилиан

Мениджърът на Арсенал Микел Артета обяви, че новото попълнение Вилиан може да се превърне в мотора на отбора по пътя към нови трофеи и завършек в Топ 4 на Висшата лига. 32-годишният подписа 3-годишен договор с "артилеристите" след като напусна Челси като свободен агент. В 234 мача с Челси той вкара 37 гола и асистира 33 пъти.

"С всички разговори, които имах с него, това, което го отличава е амбицията, че той иска да е човекът, който повежда отбора напред. Още нещо е, че той винаги е на разположение. Миналата година в Челси видяхме колко мача изигра. Аз не се притеснявам изобщо. Трябваше ни баланс в отбора. Имаме и наистина добри млади таланти. 

"Трябват ни опитни играчи, които просто да облекат тениската и да започнат да играят. Ако той може да задържи нивото си още 3 години, аз мисля, че ще постигне каквото иска, но времето ще покаже."

Артета се пенсионира през 2016 г. на 34 години, като си припомни кариерата в Евертън и Арсенал към края, когато е бил тормозен от контузии, настоявайки, че Вилиан е много по-здрав:

"Той е в много по-добра форма от мен. Не трябва да го сравнявате с мен, защото аз съм лош пример. Трябва да видим контекста. За нас да подпишем с такъв тип играч на 20 или 21 години е невъзможно в момента. Трябва да се адаптираме. 

"Трябват ни играчи, които директно да навлязат във форма, а други трябва да развием. На тях им трябват топ играчи наоколо, за да се покачи представянето и стойността им."

733