Невил: Тиаго ще е голям актив за Ливърпул


Н. Гавазов

Невил: Тиаго ще е голям актив за Ливърпул

Бившият играч на Манчестър Юнайтед и Англия Гари Невил, който сега е експерт в  британската телевизия, оцени перспективите на Ливърпул за следващия сезон и изрази мнението си за евентуален трансфер на халфа на Байерн Тиаго Алкантара.

"Да попаднеш на финала в Шампионска лига, да я спечелиш през следващия сезон, а след това да отпаднеш, за да спечелиш Висшата лига – това е огромна емоционална тежест за тази група играчи на Ливърпул в продължение на три години. Трябват нечовешки усилия, за да постигнеш същите резултати.

Би било логично да се предположи, че ще има лек спад, освен ако те по някакъв начин не стимулират този отбор, като направят нещо, което отново да повиши емоционалния им фон.

Тиаго би станал страхотен актив за тях. Той е играч от световна класа и би им осигурил присъствие на това ниво в област, в която го нямат.

Ливърпул не е перфектен. Имат вратар, централен защитник и нападатели от световна класа. Те имат наистина добри полузащитници с добра работна етика, но купуването на Тиаго ще ги отведе с още една крачка напред. Със своето ниво на преминаване и интелигентност той ще ръководи играта", заяви Невил.

  Сподели
107