Арсенал се опитал да купи Меси и Пике


Н. Гавазов

Арсенал се опитал да купи Меси и Пике

Бившият скаут на Арсенал Франсис Кагигао заяви, че лондонският клуб е бил близо до покупката  на звездите на Барселона Лионел Меси и Жерар Пике.

Кагигао прекара почти 24 години в Арсенал, включително 21 сезона при  Арсен Венгер, но през миналия месец бе уволнен заедно с 54 други служители като част от процеса на оптимизация на разходите на клуба.

50-годишният англичанин имаше голям авторитет и доведе редица талантливи играчи в Северен Лондон, включително Сеск Фабрегас. Кагигао обаче признава, че е имало интерес към звезди, които така и не успяха да привлекат.

"Арсен вече каза, че на някакъв етап бяхме близо до привличането на Лео Меси. Не бих казал, че сме били толкова близко, но определено се намирахме някъде наблизо. Преговаряхме с негов представител, но имаше проблем с разрешението за работа и дори в Испания не разбраха как да се справят с това, затова отказахме сделката.

Също така е достоверно известно, че Жерар Пике е бил на ръба да подпише договор с нас, но след шест месеца той се премести в Манчестър Юнайтед", заяви Кагигао.

  Сподели
278