Коул: Абрамович ми каза, че не иска да има работа с Тотнъм


Н. Гавазов

Коул: Абрамович ми каза, че не иска да има работа с Тотнъм

Бившият нападател на Челси Карлтън Коул разкри, че собственикът на "сините" Роман Абрамович води политика да няма нищо общо с Тотнъм.

Абрамович притежава клуба от "Стамфорд Бридж" от 2003 г. и през това време само един играч е сменил Челси с Тотнъм. Става въпрос за вратаря Карло Кудичини, който през 2009 г. отиде при "шпорите" като свободен агент.

Няколко години по-рано Коул, който е възпитаник на "сините", също се опита да се премести в Тотнъм, но Абрамович не позволи този трансфер да се осъществи.

"Почти станах играч на Тотнъм. Вече бях преминал медицински преглед и съгласувах всичко. Но когато Роман Абрамович разбра за това, той каза: "Трябва да се върнеше, няма да отидеш при тях". Той добави: "Не можеш да отидеш в Тотнъм, аз не правя бизнес с тях".

Абрамович каза, че има алтернатива за мен. Дойдох на "Стамфорд Бридж"  с чичо си и баща си. Роман бе с преводача си и проведохме разговор.

Попитах: "Къде отивам?". Той отговори: "Ще ви дам нов договор, но вие ще отидете в ЦСКА Москва". Това е другият му клуб.

Опитвах се да вляза в националния отбор на Англия и по това време не можех да отида в чужбина. Отивате в чужбина и преставате да бъдете канени в националния отбор на Англия.

Затова му казах: "Няма да отида в ЦСКА, приятелю“, съобщи  Коул.

В крайна сметка, след като изигра 31 мача с първия отбор в Челси, през 2006 г. Карлтън се премести в другия лондонски клуб Уест Хем.

  Сподели
251