Кембъл: Йозил и Арсенал трябва да прекратят войната


И. Ангелов

Кембъл: Йозил и Арсенал трябва да прекратят войната

Легендата на Арсенал Сол Кембъл смята, че е възможно Месут Йозил и Арсенал да намерят споразумение, което да удовлетвори и двете страни, след като настоящата ситуация не помага на никого. Бившият германски национал се намира в последните 12 месеца на договора, който подписа през януари, 2018 г. Предполагаше се, че Арсенал ще иска да продаде 31-годишния плеймейкър, който не попада в плановете на Микел Артета, но Йозил обяви желанието си да изпълни договора си и да стане свободен агент през лятото на 2021-ва.

Кембъл сподели пред talkSport: "Очевидно там зад кулисите нещо се случва. Всички виждат това. Аз мисля, че всичко ще се сведе до това как ще подходят в преговорите, които ще имат при закрити врата. Как Йозил ще тренира и така нататък. Всичко ще се реши от това.

"Те трябва да се съберат някак, защото ако тази схватка продължи нищо няма да се случи. Някой трябва да отстъпи, и да се предадеш понякога не означава, че губиш. Не винаги това е загуба. Понякога трябва да срещнеш другия посредата на компромиса. 

"Арсенал в момента изглежда като глътка свеж въздух след Микел. Това е ключово. Играчите отговориха на методите му и бягат един за друг. Младите играчи получават шанс и всички се вдъхновяват от тях. Всеки се храни от другия по позитивен начин. Това за мен е ключово. Еду също е там и има добри отношения с другите. Всичко изглежда работи добре. Те се подобряват постоянно и трябва да задържат този позитивизъм."

  Сподели
245