Хаверц: Лампард е причината да дойда


И. Ангелов

Хаверц: Лампард е причината да дойда

Новото попълнение на Челси Кай Хаверц обяви, че шансът да се учи от Франк Лампард е бил сред големите фактори за решението му да премине от Байер Леверкузен към тима от Висшата лига. 21-годишният германец премина в петък на "Стамфорд бридж" за сумата от 70 милиона лири, с договор за 5 години.

"Разбира се, че това имаше голямо влияние над решението ми защото аз го обичах като играч и го гледах много често. Мисля, че мога да се уча от него като мениджър. Аз мисля, че той е много смирен човек и страхотен човек, и нямам търпение да играя с него и да се уча. 

"Той беше много атакуващ, като мен, и обичаше да вкарва голове, и аз също обичам да вкарвам, така че мисля, че за позицията ми той ще ми помогне много. Може би ще ми покаже какво мога да подобря и аз нямам търпение да започна работа с него. 

"Вълнуващо е, защото Челси има много млади играчи и аз познавам някои от тях, като Тимо Вернер и Тони Рудигер. Аз съм играл с тях в националния отбор и те са мои добри приятели, така че това е добре за мен. Освен това Челси има много млади и много английски играчи, това е голям проект. Дано имаме големи успехи.

"Аз искам да постигна колкото мога повече. Ще опитам да дам всичко и това е голяма крачка. За мен това е нова държава, нова култура, и ще е трудно може би първите две или три седмици, но след това аз просто искам да играя футбол и да се забавлявам с момчетата.

"Разбира се, искаме да имаме големи успехи и искам да печелим титли тук. Челси винаги е бил голям клуб и те искат да печелят титли. Ще дам всичко за да покажем, че можем."

  Сподели
261