Карик: Юнайтед трябва да запази победния си дух


Н. Гавазов

Карик: Юнайтед трябва да запази победния си дух

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик изрази надежда, че неговия отбор ще продължи с победите и ще запази лидерското място в класирането на висшата лига на Англия. Както е известно, „червените дяволи" са без загуба в 16 мача от началото на първенството и в момента оглавяват таблицата за класиране с две точки пред Арсенал, а освен това нападението на отбора воден от Сър Алекс е най-резултатното в Лигата.

„Надявам се, че победният дух ще остане с нас. Все пак съперниците ни не са толкова далече от нас и ако забавим оборотите, ще бъдем настигнати. Малко по-слаби мачове и лоши резултати и ще бъдем настигнати. Необходимо е да запазим високия си игрови стандарт и в това е силата на нашия клуб вече много години. Имахме лоши моменти на старта и изпуснахме победите в няколко поредни мача. Сега обаче, поглеждайки назад ние всички виждаме, че добре сме работили и въпреки обстоятелствата, нямаме нито една загуба, от което няма как да не сме удовлетворени, както и от мястото на което се намираме", заяви Карик в интервю пред клубната телевизия на Юнайтед.

„След Рождество ще направим нова оценка на положението си и нека всеки погледне към финалната черта. Целта пред всички в отбора е една. И смятам, че именно тя ще ни вдъхновява за успехите в следващите мачове. Всяка една среща е важна за нас, особено когато наближава края на сезона. Просто такива са нещата в Юнайтед - винаги да търсим победата", завършва Карик.

 

  Сподели
67