Sky Sports: Нюкасъл продава Бартън


Н. Гавазов

Sky Sports: Нюкасъл продава Бартън

Нюкасъл обяви официално полузащитника Джоуи Бартън за трансфер, съобщи новината Sky Sports. Играчът е достъпен за всеки, който заплати сумата от 1,5 милиона паунда. Според изданието, „свраките" са готови да изслушат всякакви предложения за играча, до изтичането на чийто контракт остават 18 месеца. Причините за раздялата с един от лидерите на отбора са няколко.

Бартън е един от най-високоплатените играчи футболисти на Нюкасъл и се оказва, че е непосилно бреме във финансово отношение за клуба. Освен това, полузащитникът е на 28 години и отчитайки скорошното му изтичане на контракта е нереално да се мисли, че може да бъде продаден изгодно. Именно това си причините Бартън да бъде обявен за продажба, въпреки, че със своята добра игра, той даде заявка за връщането си в националния отбор на Англия.

От бившата звезда на Манчестър Сити се интересуват Уест Хем и Астън Вила. FUTBOL TV напомня, че по-рано мениджърът на „свраките" Алън Пардю заяви, че в неговите планове не влиза продажбата на Бартън.

 

  Сподели
157