Матич: Искаме титлата, няма оправдания


И. Ангелов

Матич: Искаме титлата, няма оправдания

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Неманя Матич предупреди съотборниците си, че те нямат извинения за липсата на трофей от Висшата лига вече 7 години. "Червените дяволи" не успяват да стигнат до титлата от 2013-та година когато се пенсионира сър Алекс Фъргюсън. След Дейвид Мойс, Луис ван Гаал и Жозе Моуриньо, Оле Гунар Солскяер е четвъртият мениджър в пет години, който последно завърши на трето място след Ливърпул и Манчестър Сити.

"От следващия сезон няма оправдания. Трябва да дадем всичко. Трябва да се борим за титлата защото аз почувствах, че тази година прекалено лесно загубихме някои точки. Позволихме на Ливърпул да спечели титлата 10 кръга преди края. Те спечелиха лигата, не можем да позволим това. Трябва да се борим до края. Трябва да играем с повече самочувствие, с повече отговорност.

"Моята лична цел е да спечеля лигата с Юнайтед и аз съм сигурен, че всички тук искат това. Трябва да обещаем на феновете, че ще направим всичко - точно както започнахме да играем след карантината от коронавируса. Това е Манчестър Юнайтед.

"Трябва да печелим по пет, шест поредни срещи, тогава може да пропуснем точки, след това отново такъв поход. Така можем да спечелим лигата. В началото на сезона не бяхме стабилни, печелехме по един или два мача и след това губехме или правехме равен. Истинският Юнайтед е този, който бяхме след изолацията, и дано пренесем това в новия сезон."

  Сподели
134