Клоп: Аз съм виновен за Брюстър и загубата


И. Ангелов

Клоп: Аз съм виновен за Брюстър и загубата

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп пое вината за решителния пропуск на дузпа от Риан Брюстър вчера в срещата с Арсенал за Къмюнити Шийлд, която "червените" загубиха след дузпи. Обамеянг бе открил резултата в мача, преди резервата Минамино да изравни във второто полувреме, а след 10 изпълнени дузпи единствен пропуск отчете Брюстър за победата на Арсенал.

"Това няма да нарани Риан. Ако някой трябва да бъде винен, това съм аз. Аз исках той да влезе, защото той е истински реализатор и е уверен. Днес не беше така. Това се случва в живота и футбола.

"Всички ние трябва да се научим и докажем, че можем да се справим със загубите. Ако той беше вкарал, но някой друг бе пропуснал, щеше да е същото. Има по-големи причини от това. Пропуските са възможни. Аз никога не го бях виждал да пропуска, но се случи.

"Днес бях тъжен. Когато играеш срещу система като тази - което се случва срещу нас винаги, не само когато падаме с 1:0, дори когато е 0:0 много отбори играят така - тогава трябва да си много свеж в атака. Искаш да форсираш гол понякога, да създадеш ъгъл, центриране, пасове назад, всичко това. Този ритъм за нас в момента е изостанал. 

"Не можахме точно да създадем шанса си, но имахме две положения и третото го вкарахме. Срещу отбор от класата на Арсенал, това понякога е достатъчно. Когато завършиш, това е достатъчно. Когато не успееш, не е достатъчно и днес за нас не беше достатъчно.

"Аз мисля, че те имаха точно два удара и още една подобна ситуация. След диагонална топка, която остави Неко Уилямс сам и Оба навлезе и завърши. Другият момент Алисон го спаси. Това беше от тях. Извън това трябваше да играем срещу дълбока защита, която действаше с изумителна опасност на контра. В тези мачове ти трябва финално докосване.

"В края ние създадохме достатъчно моменти, но трябваше да завършим повече. Имахме топката много, но си подавахме наоколо. Имахме добри моменти, Садио имаше шансове, заслужавахме изравняване със сигурност, а можехме да вкараме и повече. Не го направихме и трябва да приемем. Дузпите винаги са малко лотария. Нямахме късмет, така че поздравления за Арсенал. Уважаваме това състезание."

  Сподели
464