Пюлис: Меси ще е изумителен и в дъждовна вторник вечер в Стоук


И. Ангелов

Пюлис: Меси ще е изумителен и в дъждовна вторник вечер в Стоук

Тони Пюлис коментира известният израз на бившия коментатор на Sky Sports Анди Грей, който твърдеше, че Барселона и Меси биха имали проблем в студена, дъждовна вторнишка вечер на гости в Стоук Сити. Според бившия мениджър на Стоук звездата на Барселона не би имал проблем с това ако през това лято осъществи трансфер в посока Манчестър Сити.

В миналото Анди Грей стана известен със следния цитат: "Аз не зная дали Барселона някога е гостувала на място като Британия Стейдиъм където да страда срещу атаките от отбора на Тони Пулис, дългите тъчове и преките-свободни удари, или на място като Блекбърн, където да са победени от дългите им топки в полето". Изразът се преобрази с времето в известното "мокра и ветровита вечер във вторник в Стоук", с която Меси не би се справил.

Пред The Times сега Пюлис каза: "Хората в момента питат как Лионел Меси щеше да се справи ако бе играл срещу Стоук на гости на мокър терен във ветровита вторнишка вечер. Или пък срещу друг от малките отбори от Висшата лига ако той премине в Манчестър Сити.

"Аз мисля, че той ще е изумителен. Той е надарен с изумителни умения, разбира се. Аз винаги ще си спомням как стоя с моя син, Антъни, на стадиона на Арсенал една вечер, когато ги гледахме с Барселона по време на загрявката. Меси изритваше топката няколко мили в небето и след това я спираше на място с крак когато падаше. Антъни и аз просто се споглеждахме. Нормалните хора не могат да правят това. 

"Но хората забравят колко адаптивен е Меси. Той е корав, силен, връща се назад ако е необходимо, без значение каква е ситуацията той създава положения за себе си или за съотборниците си. Как ще се справят мениджърите от Висшата лига с него ще е техен проблем. Аз никога не съм имал конкретен план за играчи на противника, дори когато съм играл срещу качествени играчи като Кристиано Роналдо.

"Няма смисъл да поставиш човек срещу играч с качествата на Меси. Той е толкова умен, че ще завлече човека по целия терен и пак ще намери начин да те унищожи, вероятно използвайки именно дупката, оставена от този човек, получил ролята да го пази. 

"По-умен подход е да се браниш по-близо и сгъстено, и да опиташ да играеш с дисциплина, защото Меси ще играе в отбор, който предлага и други заплахи. Няма да е добре да се концентрираш над Меси когато Сити има още Кевин Де Брюйне, Рахим Стърлинг, Габриел Жезус и Серхио Агуеро на терена."

  Сподели
241