Парлър: Арсенал да продаде Лаказет и да финансира покупки


И. Ангелов

Парлър: Арсенал да продаде Лаказет и да финансира покупки

Бившият играч на Арсенал Рей Парлър даде мнението си за нападателя Александре Лаказет. Според него Микел Артета трябва да продаде нападателя и да освежи съблекалнята си с нови имена. В момента Артета се готви за първия си пълен сезон начело на отбора, като през лятото той доведе Вилиан от Челси без пари, а Пабло Мари и Седрик Соареш подписаха постоянни договори след периоди под наем. Уилиам Салиба пристигна от Сен Етиен, а излгежда и Габриел от Лил ще подсили тима идните дни.

"Лаказет е един от тях, които са ключови, но могат да напуснат. Ако погледнем колко такива хора имат, те не са много, наистина. Имат Обамеянг, но при него те няма да получат много пари, колкото биха искали, защото той е в последната година на договора си. 

"Вероятно голям актив е Лаказет. Аз зная, че Ювентус се интересуваха от него. Понякога трябва да загубиш играч за да доведеш други. Трябва да освежиш съблекалнята. Аз харесвам Лаказет, той е добър играч, но имаме Еди Нкетиа, и всичко е до това дали той ще може да направи крачка и да се подобри като централен нападател.

"Това трябва да търси Артета в тренировките. Дали той е достатъчно добър да играе всяка седмица? Вероятно не в момента, но може да се подобри и след година-две ще стане."

  Сподели
143