Харгрийвс: Пеп да намери нов Компани, а не Меси


И. Ангелов

Харгрийвс: Пеп да намери нов Компани, а не Меси

Бившият полузащитник на Манчестър Сити Оуен Харгрийвс смята, че Пеп Гуардиола има нужда да намери своя нов Венсан Компани, а не да привлече Лео Меси. Според англичанина проблемите на "гражданите" са в защитата на отбора, докато в нападението има достатъчно талант.

"Аз съм сигурен, че Пеп би взел Меси ако имаше шанс, но той видя какво влияние има Ван Дайк над Ливърпул. Той трябва да разбере, че има нужда от такъв играч повече от всичко. Трябва му новият Венсан Компани - лидер, който може да спечели мача в тежките моменти.

"Аз мисля, че Пеп е абсолютен иноватор. Това го прави толкова уникален, и в 9 от 10 случая решенията му са правилни. мачът срещу Лион е може би първият път, когато видяхме да опита да се адаптира към противника. По някакъв начин Пеп направи това, което го насърчават от дълго време - да е прагматичен.

"Не мисля, че пак ще повтори тази грешка. Проблемът за Сити е, че никой отбор не печели Шампионска лига без защита от световна класа. Вижте как Ливърпул премина от добър отбор към страхотен отбор само с идването на Алисон и Ван Дайк. Сити беше много близо до най-добрия отбор в света с Венсан Компани. Пеп - заедно с Клоп - е най-добрият. Но ако не можеш да се справиш с напрежението на определено ниво, ще те разкрият.

"Ако нямаш Ван Дайк или Компани, тогава е трудно и затова Пеп избра отбора, който пусна. Ще го критикуват, но той знае по-добре от всеки какво му трябва. Трябва му нов Вини.

"В момента започна престрояване в Барса и това ще отнеме време. Меси знае, че никой не е победил времето. Лео може би ще разбере, че не може да изчака нов отбор да се развие. Барса опитва все още да играе по начина, по който беше с Пеп, но няма тази мощ. Аз мисля, че Меси напусна (след загубата от Байерн с 8:2) терена за първи път мислейки 'Какво се случва по дяволите?'. Но това идваше. Видяхме какво направиха ПСЖ, Рома и Ливърпул с тях последните години.

"Може би трябваше да се случи това с Байерн за да започне промяна. Най-добрите отбори в света не са просто добри във владеенето. Те са добри и без топката. Аз не мога да си представя Меси в друга фланелка. Но разбира се ще искаме да го видим във Висшата лига. И Барселона ще трябва много да му се моли за да остане."

  Сподели
112