Йозил: Оказах се прав като не намалих заплатата си


Н. Гавазов

Йозил: Оказах се прав като не намалих заплатата си

Полузащитникът на Арсенал Месут Йозил обясни защо отказа да намали заплатата си през пролетта.

Преобразуването на Йозил в "черна овца" на "Емирейтс" съвпадна със странния отказ на Месут да приеме намаление на заплатата си от 350 000 паунда на седмица.

Напомняме, че през пролетта почти всички играчи на Арсенал се съгласиха на 12.5 процента намаляване на заплатите си до края на годината, за да помогнат на клуба да преодолее кризата, причинена от пандемията от коронавируса. 31-годишният германец обаче настоява, че е имал свои причини за това решение.

"Като играчи всички искахме да окажем подкрепа. Имаме нужда от повече информация и много въпроси останаха без отговор.

Като се има предвид мащабът на несигурността, никой не възрази да намали заплатите си - дори бих се съгласил да дам още повече, ако се наложи, когато перспективите за футбол и финанси се изяснят.

В тази ситуация всеки има право да знае всички подробности и да разбере какво се случва и къде ще отидат парите. Въпреки това не ни бяха предоставени достатъчно подробности, просто трябваше да вземем едно решение. Това бе  прекалено  бързо за толкова важно нещо, а нас ни подложиха на огромен натиск.  

Това бе несправедливо, особено за младите момчета, затова отказах. Имам дете в къщи и имам задължения към семейството си тук, в Турция и Германия. Освен това се занимавам с благотворителна работа и започнах нов проект за подкрепа на хората в Лондон, правя това от чисто сърце, а не в името на публичността.

Хората, които ме познават, знаят точно колко съм щедър. Освен това, доколкото знам, аз не съм единственият играч, който е отказал намаляване на заплатата си, но името ми изплува на повърхността.

Предполагам, че се случи, защото хората се опитват да ме унищожат вече две години, правят ме нещастен, настройват фенове срещу мен и създават фалшиво впечатление.

Може би това решение повлия на шансовете ми за игра. Не знам със сигурност. Но не се страхувам да стоя на това, което според мен е правилно. Може би се оказах прав, ако погледнете последните съкращения на служители на клуба", заяви Йозил.

  Сподели
285