Клоп: Плаках и не можех да спра


Н. Гавазов

Клоп: Плаках и не можех да спра

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че постоянно е плакал, когато бе потвърдено, че мърсисайдци са спечелили титлата във Висшата лига на Англия.

Напомняме, че Ливърпул завоюва първата си титла от 1990 г. седем кръга преди края на сезона. Това се случи, когато преследвачът Манчестър Сити загуби от Челси.

Клоп и неговите играчи се събраха, за да гледат заедно този мач, а след края на срещата емоциите са били огромни.

"Беше невероятно да броя оставащите минути и това е един от най-добрите футболни моменти в живота ми извън стадиона.

Тъй като всички бяхме заедно, можеше да се видят лицата им. Играчите бяха седнали, а някои просто не можеха да гледат екрана. Това бе нещо абсолютно необикновено.

Нямате представа как ще е, докато не се случи. Това бе истинска наслада! Първо изпитах огромно облекчение, а после започнах да плача. Затова отидох и се обадих на Ула (съпругата).

Обадих се на семейството си 10 секунди преди края на мача, за да могат да гледат мача с мен. Казах: "Обичам ви всички". След това сложих телефона на масата. Казах: "Ще оставя телефона тук, за да гледате какво се случва тук".

После исках да говоря с Ула и не можах. Тя бе на линия,  но просто се разплаках. Не знам защо се случи. Нямам представа. Гордея се с това и се притеснявах, но просто не можах да спра. Никога в живота ми не е имало ситуация, в която да не мога да спра да плача.

Нямам точно обяснение, затова отидох в стаята си за няколко минути. Не исках да се появявам пред всички и да плача непрекъснато.

Тогава, стъпка по стъпка, разбрах, че се намирам под някакъв натиск! Натиск, който не чувствам, но това, че съм мениджър на този отбор е не само голяма чест и чист късмет, както виждах. Това е и отговорност, нека така да го кажем.

Естествено, в този момент тя падна от раменете ми. Това вероятно е причината. Беше странно, много добро, много емоционално. Много специален момент в живота ми", заяви Клоп по време на документалния филм  Klopp's Champions".

  Сподели
105