Рууни: Де Брюйне ми напомня на Гигс и Джерард


И. Ангелов

Рууни: Де Брюйне ми напомня на Гигс и Джерард

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни сподели мнението си за плеймейкъра на Манчестър Сити, като го постави сред топ 3 най-добрите играчи в света в момента. Освен това той го сравни с легендата на Юнайтед Райън Гигс и талисмана на Ливърпул Стивън Джерард.

"Няма съмнение, че най-голямото оръжие на Ман Сити е Де Брюйне, който вероятно е сред топ 3 най-добри играчи в момента. Да играя срещу него никога не беше лесно, и винаги си спомням как в Евертън ме поставяха заедно с Морган Шнайдерлин в 4-4-2 срещу полузащитата на Сити от Де Брюйне, Давид Силва и Фернандиньо, със Стърлинг около тях.

"Те абсолютно ни превъзхождаха. Аз и Шнайдерлин стояхме в средата на терена и си казвахме 'Какво става тук?'. След 37 минути игра губехме с 3:0 и владеехме топката 18% от времето.

"Де Брюйне ми напомня малко на Стивън Джерард. Той се изнася малко на дясно и хвърля брилянтни топки в полето, както Стиви правеше. Това, което ми харесва най-много е, че създава шансове, поема рискове, не търси лесния пас - играе трудното подаване.

"Вижда се, че когато той владее топката другите играчи започват да бягат и това е най-големият комплимент за един полузащитник. Когато играех с Райън Гигс и Гигси поемаше топката, аз винаги се включвах напред защото знаех, че той ще опита и ще ме намери, и ако се получи аз излизах сам срещу вратата. Де Брюйне е точно така. Отборите си мислят, че го принуждават да играе встрани, но той може да пусне тези подавания и през най-малките пространства."

  Сподели
134