Лаказет: ФА Къп може да спаси сезона ни


И. Ангелов

Лаказет: ФА Къп може да спаси сезона ни

Нападателят на Арсенал Александре Лаказет сподели мнението си, че ако Арсенал успее да победи на финала с Челси от ФА Къп, този трофей може да спаси сезона на "артилеристите". Арсенал завърши на осма позиция във Висшата лига, което е най-лошо постижение от 25 години. Унай Емери бе уволнен през ноември след 7 мача без победа, което доведе Микел Артета начело.

"Ние се вълнуваме защото знаем, че можем да спасим сезона си с трофей, който ще означава много за нас и за феновете. В лигата ние завършихме на лоша позиция, загубихме от Олимпиакос рано в Лига Европа, така че пропуснахме целите си. Затова казвам, че тук можем да спасим сезона.

"Аз дойдох в Арсенал да печеля трофеи. Да, много е разочароващо, но това е част от футбола. Нищо не е толкова лесно и затова обичам този спорт защото можеш да се поучиш и да станеш страхотен човек след тези случки. Но очевидно в края има разочарование. Просто трябва да излезеш следващия сезон и да постигнеш целите си. Очевидно това ще е голям мач за мен и Арсенал.

"Ние знаем, че Арсенал е отборът, печелил най-много този трофей. Дори когато феновете няма да са на стадиона ние знаем, че ще ни следят по целия свят. Европейският футбол е много важен. Това ще донесе средства в клуба за бъдещето. Играчите с големи амбиции искат да играят в Европа и ще е по-лесно да купуваме играчи и да задържим играчите тук с Лига Европа."

  Сподели
120