Артета: Това не е последният мач на Обамеянг


И. Ангелов

Артета: Това не е последният мач на Обамеянг

Мениджърът на Арсенал Микел Артета вярва, че финалът на ФА Къп на 2-ри август няма да бъде последната среща на нападателя Пиер Емерик Обамеянг с отбора. Капитанът на "артилеристите" има договор до 2021-ва година, като медиите започнаха да го спрягат с Интер и Барселона след като подновяването се протака.

"Нямам мисли за неговото напускане. Не забравяйте, че той все още има договор тук с нас. Ние искаме да го задържим и то дългосрочно. Но в момента той е с нас и аз мисля, че той трябва да е наистина горд къде играе. 

"Абсолютно вярвам, че спечелването на ФА Къп може да го доубеди. Мисля, че това е силна връзка с всичко, което искаш да постигнеш като играч. Да спечелиш трофей те кара наистина да вярваш и да се чувстваш като 'уау, аз искам повече такива моменти'. 

"Ако носиш капитанската лента и можеш да вдигнеш тази купа, това е такъв момент, който със сигурност ще помогне. Ще е абсолютно страхотно. Ние работим толкова здраво откакто пристигнах, за да опитаме и да върнем този клуб сред титлите. Ако постигнем това ще съм доволен.

"Но не за себе си, а за играчите и клуба. Те преминаха през много трудни моменти през последните сезони и също така за феновете, защото те заслужават малко радост и хубави моменти."

  Сподели
172