Гуардиола за Силва, Реал Мадрид и ШЛ


И. Ангелов

Гуардиола за Силва, Реал Мадрид и ШЛ

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола обяви, че за него и клуба ще е много трудно да намерят заместник на напускащия Давид Силва. 34-годишният испанец изигра десетилетие с "гражданите" във Висшата лига, като спечели 4 пъти първенството.

"Да подпишеш с човек с неговия начин на игра и качества е много трудно, особено трудно ще заменим неговата конкурентоспособност, не само качествата му. Неговото качество е уникално и специално, умението му да се движи в малки пространства. Toва, което най-много ме изненада откакто го познавам в тези 4 години заедно, е огромната му настървеност когато играе."

Гуардиола продължи с коментар за срещата с Реал Мадрид в Шампионска лига от втория кръг на осминафиналите, след като Сити води с 2:1 след срещата на "Сантиаго Бернабеу":

"Не трябва да мислим много за предимството ни. Ние знаем какво предимство е това. Ако има отбор, който може да го обърне, това са тези страхотни отбори, както и Барселона и Байерн. Те познават състезанията и знаят как да играят в тях.

"Ние няма да направим тактическа промяна за да изненадаме Реал Мадрид, защото знаем какво да правим. Единствената цел, която имаме всяка седмица е тези играчи да идват и да играят футбол, без фенове, да защитават това, което трябва, да скачат, да бягат, да се подкрепят. Нещата са прости. Един отбор трябва да има само това. Това искам да има моят отбор."

Запитан какво ще е Сити да спечели първа титла в Шампионска лига:

"Не знам какво ще почувствам защото това не се е случило още. Аз опитах първата година, втората, третата и сега четвърта. Ако съм замесен в състезанието, ще искам да спечеля. Ако не спечеля, съм се провалил, но важното е да опитам. Аз съм печелил ШЛ защото съм имал невероятни отбори и невероятни играчи, и искам да продължа да печеля."

Сити и Реал се срещат на 7-ми август.

  Сподели
128