Джака: Щях да напусна, Артета ми даде втори шанс


И. Ангелов

Джака: Щях да напусна, Артета ми даде втори шанс

Полузащитникът на Арсенал Гранит Шака разкри, че е бил много близо до напускане на клуба през януари, но той благодари на мениджъра Микел Артета за това, че испанецът му е дал втори шанс в тима. През ноември играчът загуби капитанската лента на Арсенал след като реагира остро на освиркванията на феновете по негов адрес в равенството 2:2 с Кристъл Палас. Тогава Шака хвърли лентата на земята и отправи реплики по адрес на феновете.

27-годишният изгуби и мястото си сред титулярите за 5 срещи, но евентуално се върна в тима и сега отново е част от титулярите.

"Всеки знае какво се случи с мен и феновете - или с феновете и мен. Това не беше добро време. Не беше хубаво. Но може би беше ключово защото аз се върнах по-силен от всякога и научих много от ситуацията. Надявам се и феновете.

"Аз винаги съм казвал на себе си, но и на феновете, че всеки мач ще давам 100%. В момента хората отново започват да осъзнават това за мен. Трябва да съм честен, аз съм честен с всички. Аз бях много, много близо до напускане на клуба. До онзи момент обаче имах страхотен период в този клуб. След него, бях много тъжен защото не очаквах това от хората, от феновете.

"Никога не се бях замислял да напусна клуба преди това, но след като това се случи, разбира се, че започваш да мислиш. 

"Когато Микел пристигна, аз имах среща с него, говорихме много добре. Микел е човека. Той обърна мнението ми и ми даде втори шанс, и той показа, че ми вярва, и аз опитвам да му върна всичко. Откакто Микел дойде в този клуб много неща се промениха. Той промени манталитета, духа, не само на нас играчите, но и на групата.

"Всеки знае точно каква му е работата. Имаме ясен план за играта. Той ни подготви много добре срещу големи отбори и да, в момента сякаш се върна радостта ни. Идваме да тренираме щастливи и вършим изумителна работа."

  Сподели
186