Николас: Арсенал пропада от 6 години, Артета е спасението


И. Ангелов

Николас: Арсенал пропада от 6 години, Артета е спасението

Чарли Николас изрази мнението си, че Арсенал е в свободно падане и не работи по отстраняване на проблемите си вече 6 години, до идването на Микел Артета начело на клуба. "Артилеристите" постигнаха 8-мо място след финалния кръг на Висшата лига, а бившият им нападател вярва, че с този треньор най-накрая нещата ще потръгнат:

"Toва не е по вина на Артета, защото е в клуб, който пропада свободно и не поправя проблемите си 6 години. Те завършиха 8-ми защото спечелиха само 14 мача. Това е най-слабият им подобен рекорд откакто си ги спомням във Висшата лига. Ако трябва да им дам оценка преди идването на Артета, това е тройка по шестобалната система.

"Но трябва да погледнем целия сезон. Той ги подобри. Аз не съм човек на статистиката, и неговите статистики не са страхотни, но аз мисля, че като хора на Арсенал искаме прогрес, и ние го виждаме.

"Видяхме прекалено много равенства, гледам Пиер-Емерик Обамеянг - неговите голове са страхотни, двамата вратари са добри, но извън тях, гледам и Букайо Сака. Останалите играчи не са реален пълнеж."

Напомняме, че Арсенал все още може да спечели финала на ФА Къп и да постигне класиране в европейските турнири до края на сезона.

  Сподели
174