Ливърпул надви Челси в зрелище на Анфийлд (видео)


И. Ангелов

Ливърпул надви Челси в зрелище на Анфийлд (видео)

Ливърпул прие Челси в срещата от предпоследния кръг на английската Висша лига. Днес на "Анфийлд" двата тима сътвориха голово зрелище и домакините спечелиха с 5:3 при блестяща игра на Трент Александър-Арнолд в червено.

Ливърпул откри в 23-ата минута по феноменален начин чрез Кейта, който от дистанция намери топката с много сила и я прати право в горната греда и мрежата неспасяемо през Кепа за 1:0. В 38-ата минута Мане спечели чрез симулация нарушение на добра дистанция и Трент Александър-Арнолд с прекрасно изпълнение не остави никакви шансове на Кепа за 2:0.

В 43-ата минута след разбъркване в полето на Челси топката попадна в Салах и той намери Вайналдум за 3:0 с нов силен удар във вратата на "Сините" - 3:0. Точно преди почивката обаче за Челси вкара Жиру когато добави един избит удар на Вилиан в мрежата на Ливърпул за 3:1.

Във второто полувреме Ливърпул отново вкара за 4:1 в 55-ата минута след перфектно подаване на главата на Фирмино от Арнолд. Така Лампард направи тройна смяна и замени Жиру, Вилиан и Маунт с Одой, Пулисич и Ейбрахам. Резервите промениха бързо играта на Челси и в 61-ата минута само секунди след появата им Пулисич намери Ейбрахам за 4:2.

В 73-ата минута Калъм Хъдсън-Одой намери Пулисич в полето с гръб към вратата, той се завъртя през съперник и матира Алисон за 4:3. В 84-ата минута финалният резултат обаче оформи Алекс Окслейд-Чембърлейн когато при една контра Робертсън напредна от ляво и пусна ниско центриране за резервата, която нямаше как да сбърка за 5:3.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
278