Киоун: Ако Обамеянг напусне, Арсенал да купи Ингс


И. Ангелов

Киоун: Ако Обамеянг напусне, Арсенал да купи Ингс

Бившият защитник на Арсенал Мартин Киоун обяви, че клубът трябва да погледне към нападателя на Саутхемптън Дани Ингс, ако Пиер-Емерик Обамеянг реши да напусне отбора това лято. Обамеянг има 64 гола в 104 мача с Арсенал от пристигането си през януари 2018 г. 31-годишният габонец обаче ще стане свободен агент през 2021-ва ако не поднови.

"Дани Ингс е невероятен. Той пресира много добре, работи здраво, Саутхемптън има късмет да е там. Аз мисля, че Ралф Хазенхутъл иска да го задържи докато е там, защото двамата са специални. Ингс благодари на Саутхемптън и ги награди за това, че стояха до него и му дадоха нов шанс. Сега той не спира да вкарва.

"Той може да играе навсякъде, ще има много отбори, които го желаят ако той е възможен за трансфер. Той показва добра игра на най-високо ниво. Ако Обамеянг напусне дали той ще е опция за Арсенал? Когато си вкарал 20 гола и всички те преследват, и когато търсиш нападател...

"Няма съмнение, че топ отборите ще се интересуват от него и той все още е млад и може да се развива. Аз бих предпочел Обамеянг, но ако той си тръгне ти трябват голове. Трябват ти хора, които вярваш, че могат да спечелят мач, а Ингс е от тях.  Така че, да, аз не мисля, че бих му отказал. Определено през лятото бих го обявил за играч, от който Арсенал трябва да се интересува."

Ингс е на 27 години и този сезон вкара 20 гола в 36 мача от Висшата лига.

  Сподели
322