Жозе: За нас има правила на пазара, за други клубове - не


И. Ангелов

Жозе: За нас има правила на пазара, за други клубове - не

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо обяви, че феновете на тима трябва да имат реалистични очаквания за действията на пазара през лятото, след като отборът няма да участва в Шампионска лига догодина. В момента шпорите изостават с 3 точки и от шестото място и Уулвс, което дава шанс за игра в Лига Европа. Запитан как може да опита да привлече играчи в отбора си, Моуриньо отговори:

"За някои отбори е лесно - нарушаваш правилата, харчиш парите и взимаш играчите. За някои е трудно. Трябва да спазват правилата. За профила на нашия отбор, нещата са по-сложни. 

"Аз знаех какво е Тотнъм преди да подпиша. Имах срещи с различни хора в клуба. Аз мисля, че по онова време бяхме 10-15 точки зад позициите от Шампионска лига, така че няма изненади за мен. Трябва да сме реалисти. Аз зная къде са най-добрите играчи в света. Ако седнем на по кафе, аз ще ви направя списък на всички най-добри играчи по позиции.

"Най-важното нещо е да сме реалистични, да анализираме опциите на пазара и клубовете, които искат да продават, както и играчите, които са в последните години от договорите си. Клубовете искат да правят сделки. Аз зная точно какво ни трябва и какво бих искал, и зная как да съм реалистичен.

"Клубът също ме познава по-добре от преди. Само собственика г-н Леви може да каже, но аз мисля, че с мен лесно се работи. Аз съм отворен и прагматичен. Обичам да правя доклади за клуба, да проектирам бъдещето, за мен всичко е писмено. Лесно е да работиш с мен."

До края на Висшата лига Тотнъм ще играе с Лестър Сити у дома и на гости на Кристъл Палас.

  Сподели
115