Реднап: Мениджър на годината трябва да е Уайлдър, а не Клоп


Н. Гавазов

Реднап: Мениджър на годината трябва да е Уайлдър, а не Клоп

Бившият халф на Ливърпул Джейми Реднап смята, че наставникът на Шефилд Юнайтед Крис Уайлдър повече от Юрген Клоп заслужава награда за най-добър треньор на сезона.

"Юрген Клоп ще влезе в историята като един от най-великите треньори на всички времена. И напълно заслужено.

Този човек е гений. Както по отношение на тактиката, така и по отношение на това как се държи. Хвала и на неговия учител по английски език, защото германецът е толкова красноречив оратор.

Той винаги знае точно какво трябва да се каже и ентусиазмът му е заразен. Играчите го обичат, както и феновете.

Все пак за мен има само един човек, който може да стане треньор на годината, а това е Крис Уайлдър от Шефилд Юнайтед.

В началото на сезона аз и 11 от моите колеги от редакцията, включително Питър Крауч, Мартин Киоун и Крис Сътън, бяха помолени да направят своите прогнози.

Тези прогнози бяха публикувани на 9 август. Всеки от нас прогнозира, че "остриетата" ще завършат в зоната на изпадащите.

Също така някои от нас, включително и аз, прогнозираха, че Ливърпул ще спечели титлата, защото знаехме, че отборът на Клоп ще бъде претендент - те спечелиха 97 точки през миналия сезон, спечелиха Шампионска лига.

Те се придвижват към това от 2015 г., когато бе назначен Клоп, така че не можем да кажем, че 53-годишният германец извърши чудо, извеждайки Ливърпул до титлата.

Но това, което Уайлдър постигна в първия си сезон във Висшата лига, мисля, че е чудо. Отборът му не само оцеля, но оцеля стилно.

Мога да кажа само добри неща за Клоп. С него Ливърпул прерасна в успешен отбор. Но постиженията на Уайлдър трябва да бъдат оценени. Ако зависеше от мен, бих му дал наградата Мениджър на годината", написа Реднап в своята колона в Daily Mail.

Напомняме, че три кръга преди края Шефилд Юнайтед се намира на седмо място в таблицата за класиране на Висшата лига на Англия, на точка от шестия Уулвърхемптън и на 5 пункта от четвъртата позиция.

  Сподели
154