Класически Уулвс срещу Евертън


И. Ангелов

Класически Уулвс срещу Евертън

Уулвърхемптън Уондърърс прие Евертън в срещата от тридесет и петия кръг на английската Висша лига и днес на "Молиню" домакините спечелиха с 3:0, прескачайки отново Шефилд на шестата позиция в таблицата. Уулвс се намира на 3 точки от Манчестър Юнайтед на пето място, но има мач повече, докато Евертън остава 11-ти, с 4 пункта зад Тотнъм.

Първата половина на срещата не премина добре за Евертън, който изгуби Шеймъс Коулман поради травма, а в нападение нещата не се случваха. Уулвс поведе в последната минута на първото полувреме от дузпа, която Раул Хименес реализира за 1:0.

На почивката Анчелоти смени и другия си краен бранител Бейнс с Брантвайте. Само минута след подновяването обаче именно той не се справи с Дендонкер и халфът на домакините вкара с глава през Пикфорд. 

В 62-ата минута Пикфорд почти допусна гол от комична грешка, когато след удар на Поденс под ъгъл вратарят изпусна топката под себе си и се принуди да избива точно преди половината кълбо да премине гол-линията. В 74-ата минута 3:0 оформи Диого Жота по прекрасен начин, когато дълго подаване на Невеш намери нападателя над защитата и той овладя перфектно преди да стреля в далечния ъгъл. В 87-ата минута Траоре бе лишен от красив гол от гредата над Пикфорд.

"Вълците" не бяха побеждавали у дома си Евертън от месец май, 2004 г.

  Сподели
145