Обамеянг обясни прякора на Сака


И. Ангелов

Обамеянг обясни прякора на Сака

Капитанът на Арсенал Пиер Емерик Обамеянг обясни защо е измислил на младата звезда Букайо Сака прякора "малкото чили". 18-годишният младеж се наслаждава на добър първи сезон с мъжкия отбор на "артилеристите", в който до тук вкара 4 гола и асистира 11 във всички турнири.

"Аз го наричам така, но на френски, което е 'Petit Piment'. Това е точно защото той е като малко чили, има толкова много енергия, толкова много сила и е толкова малък, а това е смешно. 

"Разбира се, той е един от най-добрите, със сигурност. Това, което харесвам в него е, че той винаги слуша съветите от нас - опитните играчи. Аз наистина харесвам това и той е много смирен, винаги иска да атакува и да се учи, и да опитва неща. Той определено е един от най-добрите.

"Разбира се, аз мисля, че той е на 18 и има много време. Но аз му казах, че най-важното нещо е да се наслаждава, защото да си на тази възраст в такъв отбор е специално. Той просто трябва да продължи така, да продължи да се развива и съм сигурен, че ще стигне върха."

  Сподели
123