Сити подписа с израелския Меси


Н. Гавазов

Сити подписа с израелския Меси

Манчестър Сити официално съобщи за подписването на договор с 19-годишният атакуващ полузащитник Гай Асулин, известен с прозвището „израелският Меси", съобщава официалният сайт на Сити. Както е известно, халфът напусна каталунския гранд през лятото, въпреки че бе определян като една от най-големите надежди и получи правата на свободен агент.

На 16-годишна възраст Асулин стана най-младият играч, който е дебютирал за националния отбор на Израел. През 2007 година той постъпи в академията на Барселона, но така и не успя да пробие в основния състав на „блауграна".

Асулин тренираше със Сити от няколко седмици и сега подписа договор за 3,5 години с „гражданите" - до лятото на 2014 година. Той призна, че е възхитен от възможността да играе в Англия и изрази надежда, че дълги години ще играе за Сити.

„Аз много съм чувал за Манчестър Сити и когато със собствените си очи видях този клуб, веднага реших, че трябва да остана тук. Сега аз се намирам в един голям клуб и се надявам да остана тук задълго. Длъжен съм да се възползвам от своите шансове и да се уча всеки ден по време на тренировките. Надявам се да докажа, че съм способен да играя на подобно високо равнище", заяви за официалният сайт на Сити Асулин.

 

  Сподели
108