Сам Алърдайс: Шокиран съм


Н. Гавазов

Сам Алърдайс: Шокиран съм

Бившият вече мениджър на Блекбърн Роувърс Сам Алърдайс реагира светкавично на уволнението си, разпространявайки на сайта на Асоциацията на мениджърите на лигата (LMA) изявление, в което призна, че е шокиран от решението на новите собственици на клуба. Както е известно, вчера в късния следобед Алърдайс бе уволнен от поста си въпреки, че спечели четири от последните седем мача в първенството.

„Аз съм шокиран и разочарован от своето уволнение. За мен беше огромна гордост да водя този отбор и аз получавах огромно удоволствие от фантастичните си отношения с играчи, моят треньорски щаб и запалянковците. Желая всичко хубаво на клуба и много успехи в бъдеще", се казва в изявлението на Алардайс.

С голямо съжаление прие новината за уволнението на Сам и изпълнителният директор на LMA Ричард Бивън, напомняйки, че това е втори случай в кариерата на Алърдайс, когато той става жертва на нов режим - през 2008 година Големият Сам бе уволнен от Нюкасъл, малко след идването на Майк Ашли на „Сейнт Джеймс Парк".

„Когато в един клуб идват нови собственици, положението на мениджъра за съжаление става много несигурно. Със Сам това се случи два пъти досега, като и при двата случая причините не станаха съвсем ясни. Иронията е в това, че в един момент казват, че си наставник на Англия, а в следващия оставаш без работа. В света на футбола Алардайс се слави като човек, който има блестяща репутация и е един от най-далновидните мениджъри. Като човек, който умее да създава атмосфера чрез която да носи успехи на отбора. Уверен съм, че той ще се върне на работа съвсем скоро", се казва в изявление от страна на ръководството на LMA

 

  Сподели
106