Фоден: Мога да вкарам с всеки удар


И. Ангелов

Фоден: Мога да вкарам с всеки удар

Полузащитникът на Манчестър Сити Фил Фодън чувства, че се намира в прекрасна форма след рестарта на сезона, и той заяви, че усеща как е възможно да вкара от всяка ситуация пред себе си. 20-годишният англичанин вкара 4 гола откакто футболът се завърна след коронавируса:

"Аз се чувствам много уверен пред вратата. При всяка възможност, която получа, аз имам чувството, че ще вкарам. Аз просто се наслаждавам на головете и това правя и в тренировките. Преди карантината бях в добра форма, честно казано, но след нея летя. 

"По време на изолацията аз опитах да работя над някои неща, като битки едно-в-едно, и така се върнах по-силен. Аз мисля, че започнах добре след рестарта и искам да продължа тази форма. В момента всички момчета получават минути и аз се наслаждавам.

"Гуардиола ми каза, че ме харесва когато играя около наказателното поле. Добре е да можеш да играеш в повече позиции. Аз мога в полузащитата и на крилото. Искам да играя в тези позиции, да съм универсален. Защитната част от играта - искам да пресирам и така нататък. Мисля, че тази година напреднах и с това. 

"Натрупах по-добра физика и това ми помага в играта. Очевидно не ти трябва голяма физика за да си футболист, но е добре да имаш физика, която да използваш. Не искам да ставам прекалено голям, но просто достатъчно за да си печеля място. Това е нещо над което работя и то ми помага. Все още мога да се подобря."

  Сподели
113