Сър Алекс: С тази защита всеки отбор има шанс


Н. Гавазов

Сър Алекс: С тази защита всеки отбор има шанс

Сър Алекс Фъргюсън не спести своите похвали по отношение на отбраната на Манчестър Юнайтед в двубоя с Арсенал снощи. Както е известно, в среща от 17 кръг на Висшата лига на Англия „червените дяволи" победиха „артилеристите" с 1:0 и в момента са еднолични лидери с две точки пред своите конкуренти.

„Четиримата ни защитници бяха великолепни тази вечер и всеки един отбор има шанс с такива играчи. Трябваше да играем добре и бяхме длъжни да победим отбор като Арсенал и мисля, че се представихме добре тази вечер, особено през първото полувреме", заяви Сър Алекс пред Sky Sports.

В балансиран мач победният гол бе дело на Джи-Сун Парк в края на първото полувреме и шотландският специалист отбеляза добрата игра на корееца, като в същото време изказа съжаление, че ще загуби крилото си заради турнира за Купата на Азия.

„Играта на Парк срещу Арсенал бе великолепна и той се намира във фантастична форма, но за съжаление ние ще го загубим заради Купата на Азия. Така, че той ще ни липсва със сигурност в следващите седем мача, което е много разочароващо", допълва Сър Алекс.

„Изпълнението на дузпата от Рууни бе необичайно. Никога преди не съм го виждал да бие по този начин. Това даде малко стимул на Арсенал, но успяхме да се справим. В неделя имаме труден мач срещу Челси. Това е наистина много важен мач. Мисля, че нашата форма се подобрява, а с подобна игра на защитата, винаги имаме шансове за успех", завършва мениджърът на Юнайтед.

 

  Сподели
110