Арсенал не издържа срещу Лестър, но помогна на Челси


И. Ангелов

Арсенал не издържа срещу Лестър, но помогна на Челси

Арсенал прие Лестър Сити в срещата от поредния тридесет и четвърти кръг на английската Висша лига. Днес домакините поведоха в резултата рано, но останаха с човек по-малко към края и "лисиците" се върнаха до 1:1. Така Челси остава на трета позиция с точка над Лестър, а Манчестър Юнайтед е 4 точки под Лестър и топ 4. 

В 21-ата минута днес Обамеянг откри резултата когато беше намерен с добро ниско центриране от Сака за да вкара 20-я си гол за сезона. Последва голямо положение пред Сака, а след това Шмайхел направи 2 спасявания срещу Лаказет и Белерин.

В 68-ата минута Лаказет достигна до нов гол след един корнер, но попадението бе отменено поради засада. Малко след това Нкетиа беше изгонен само 5 минути след появата си за тежко нарушение срещу Джъстин. В ситуацията съдията първоначално извади жълт картон, но след ВАР преглед той бе променен на червен.

Така в 84-ата минута Грей центрира за Варди в наказателното поле и той успя да изравни за 1:1. Последваха 8 минути продължение на срещата, но резултатът не се промени повече.

  Сподели
276