Невил: Бруно е феноменален, като Кантона и Рууни


И. Ангелов

Невил: Бруно е феноменален, като Кантона и Рууни

Бившият играч на Манчестър Юнайтед Фил Невил сподели мнението си за влиянието на Бруно Фернандеш върху състава от пристигането му. След като пристигна през януари Бруно не е участвал в загуба на отбора, като Невил сравни португалеца с икони на клуба като Ерик Кантона и Уейн Рууни. Запитан с кой би сравнил Бруно, Невил сподели:

"Кантона? Рууни когато пристигна? Говорим за великите играчи на Манчестър Юнайтед, които са били закупувани, но Кантона вероятно е имал най-голямото влияние в историята.

"В момента мислим, че Юнайтед вече дълго време играе без да спечели титла в лигата, а в момента той запали цялото място. Той подпали останалите и накара всички около него да станат по-добри, но все още има дълъг път. Имаме тези зимни месеци - януари, февруари, когато е студено и терените са лоши. Но за момента влиянието му е феноменално."

Юнайтед закупи Кантона от кръвния враг Лийдс през 1992-ра година, като французинът изведе отбора до 4 титли от Висшата лига. 

Рууни бе привлечен от Евертън през 2004 г. и по време на престоя си спечели 5 титли в Англия, както и Шампионска лига. Рууни дебютира с хетрик за отбора срещу Галатасарай в ШЛ и завърши кариерата си с 253 попадения в 559 мача.

  Сподели
228